1.9. perjantai

Tililläni on tällä hetkellä 68,55 euroa ja opintotuki tulee tilille vasta maanantaina 4.9. En usko selviytyväni aivan ilman rahaa edessä olevaa viikonloppua, joten ehkä joustan näin alussa ja käytän opintotuen ulkopuolista rahaa siihen asti, kunnes testiaikani ensimmäinen opintotuki kolahtaa tilille.

Tänään käyttämäni rahat:

opiskelijalounas 2,00 euroa
jäätelö ja jugurtti, yht 1,45 euroa

siinä se.

Melko vähällä sitä voi selvitä yhden päivän, mutta tänään minulla oli jääkaapissani valmiiksi jotain ruokaa ja toisaalta söin päivälliseksi kämppikseni tekemää (ja maksamaa) ruokaa. Mutta täytyy sanoa, että yllättävän hyvin köyhä opiskelijaelämäni alkoi. En tosin usko selviytyväni noin vähällä rahankäytöllä kovin montaa päivää.

Ja tosiaan ruoat, mitä olen syönyt tänään:
-muroja, jugurttia, leivän ja kahvia aamiaiseksi
-kanaa, täytettyjä lettuja ja salaattia lounaaksi
-jäätelöä, jugurtin, aprikoosin, kahvia ja mehua ruokien välillä
-kanaa ja riisiä päivälliseksi


Jos voisin syödä kuukauden jokaisena päivänä (31 päivää) kaksi opiskelijahintaista lounasta (à 2,00 euroa), menisi minulla rahaa ruokaan 31 x 2 x 2,00e = 124 euroa.

Useimmissa paikoissa tosin opiskelijalounasta ei saa kahdella eurolla, vaan sen virallinen hinta (sis. leivän ja juoman) on 2,35 euroa. Tällä lounaan hinnalla tulisi kuukauden syömisten hinnaksi 31 x 2 x 2,35e = 145,7 euroa.

Jos opiskelijalounaita olisi mahdollista syödä kaksi kertaa päivässä, niin ruokakulujen (145,7 euroa) jälkeen opintotukirahastani (188,26e) jäisi jäljelle 42,56 euroa. Ja sillä pitäisi sitten kustantaa koko muu eläminen ja opiskelu.


En usko selviäväni 42,56 eurolla kuukauden muista menoista, joten sitä on kaiketi säästettävä ruoasta. Ei hitto. Alle 2 eurolla on vaikeata saada mitään kunnollista ruokaa, joten kai sitä pitää siirtyä makarooni + ketsuppi -linjalle... Onneksi tosin ei aivan vielä, sillä kaapissani on pariksi päiväksi vähintäänkin jonkinlaista kuivamuonaa ruoaksi. Ja onneksi tällä hetkellä vatsani on täysi.