Eilen perjantaina kaverit suostuttelivat lähtemään mukaan baariin, mutta niukan rahatilanteen takia piti melkein sanoa ei. Jos minulla on päivittäisen ruokaan käytettävän rahan (4e) lisäksi lähes ei lainkaan rahaa, niin kovin montaa bussimatkaa (saati tuoppia) ei voi itselleen kustantaa.

Onneksi kavereillani sattui olemaan auto ja pääsin kuskiksi mukaan reissuun. Samalla sain hyvän syyn olla käyttämättä rahaa alkoholiin. Milläköhän rahalla kaikki opiskelijat oikein humalluttavat itsensä? Eräs tapaamani opiskelijapoika oli sitä mieltä, että kesätöissä ansaituista rahoista pitää nauttia ja hän meinasi käyttää kyseiset rahat kavereiden kanssa juhlimiseen...

Itsehän en ollut kesällä töissä, vaan nostin opintotukea ja opiskelin (ja nautin kesästä). Leppoisan kesän aikana tuli sitten käytettyä opintotuen lisäksi lähes kaikki viime talvena työssä ansaitsemani rahat. Kesää en kyllä kestäisi kituuttaa pelkällä opintotuella, mutta nyt syksyllä ajatus ei tunnu niin ahdistavalta, koska koulu ja kaverit ovat lähellä.


Tänä iltana kaverillani olisi synttäribileet. Oikeastaan aivan pian pitäisi lähteä sinne. Mutta. Lahjaan pitäisi osallistua. 5 euroa / henki. Ja tänään käytin jo 5,77 euroa (ruisleipää 1,09e + jauheliha 2,39e + deodorantti 2,29e), joten tämän päivän budjetissa ei ole varaa. Ehkä maksan lahjaosuuteni myöhemmin.

Niin, ja mitenköhän ihmiset suhtautuu siihen, jos en juo mitään alkoholipitoista? Kyseessä on opiskelijoiden bileet ja todennäköisesti kaikilla on pullo tai lasi kädessään. Hmm. Kaapissani taitaa olla jotain alkoholia ja eiköhän bileissä tarjota jotain boolia. Ei sitä nyt tarvitse juotavaa olla kuin muodon vuoksi.

Onneksi juhlat ovat lähellä ja voin mennä paikalle kävellen. Ei tarvitse maksaa bussia.